fbpx

Kick-Boxing

Bij Spider Gym zijn er verschillende vormen van kick-boxing die worden aangeboden.

Er wordt namelijk op recreanten/ beginners niveau, en op wedstrijd/ gevorderden niveau getraind.

Kick-Boksen

Kick-Boxing

Op recreanten/ beginners niveau zijn de trainingen ook zeer toegankelijk voor mensen die nog nooit in aanraking gekomen zijn met de sport. Er worden voornamelijk basistechnieken gebruikt, en de algehele conditie wordt goed opgeschroefd. Tijdens deze lessen worden sparringstechnieken gebruikt die niet volledig mogen worden geplaatst. Het algehele sparren is hier ook zeker niet verplicht. Voldoende lichaamsbeweging en dus ook regelmatig sporten, speelt een grote sleutelrol tegen bijvoorbeeld stress.

Iemand die nog nooit met deze sport in aanraking is gekomen, zal in de work-out merken, dat het reuze meevalt. De lessen zijn goed te volgen, en vooral niet eng, maar juist erg leuk.

Op wedstrijd/ gevorderden niveau spreken we over een groep sporters, die meer wedstrijdgericht les krijgen, met technieken die nodig zijn voor wedstrijden. Er zijn tijdens deze lessen dus sparringtechnieken vereist, die je al redelijk goed moet beheersen. Niet iedereen kan dus zomaar aan deze lessen deelnemen. Hiervoor heb je eerst toestemming nodig.

Voor de trainingen van deze lessen ben je uiteraard in het bezit van de juiste kledingsvoorschriften.

De trainingsbenodigdheden

Tijdens de trainingen voor het kick-boxing ben je verplicht in het bezit te zijn van een:

Bitje, dit is ter bescherming van je gebit

Bandages, voor versteviging van je pols, en knokkels

Handschoenen, om stoten te kunnen plaatsen

Tok ter bescherming van de edele delen

Scheenbeschermers, voor het beschermen van de schenen

Elleboogbeschermers

Een kick-boxingbroekje

T-shirt, bij overmatige transpireren extra t-shirt meenemen

Uiteraard behoef je deze niet direct aan te schaffen voor de eerste les. Zodra je je hebt ingeschreven, is het wel de bedoeling dat je deze zo snel mogelijk aanschaft. Dit kan ook via de sportschool.