fbpx

Biografie

Wilson spidergym

Wilson (Spider)

Begon in zijn jonge jaren   met boksen. Zijn grote broer en zus  hebben hem gemotiveerd en gestimuleerd om met deze sport te starten. Toevallig kwamen ze terecht bij Boxing ’82 onder leiding van F. van den Heerik. Nadat hij, nationaal en internationaal, diverse titels had behaald had hij het gevoel dat hij niet voldoende meer groeide in de sport.

Met een wilde jongensdroom is Wilson naar Amerika afgereisd om te trainen op de Amerikaanse boxingstijl. Een rechercheur die hij toevallig tegen het lijf liep, leidde hem naar Angelo Dundee. Daar heeft hij getraind en tien jaar lang was hij voor verschillende trainingstages in Amerika (Florida, Fort Lauderdale). De trainer die ooit “the greatest”, Muhammad Ali , heeft getraind, zag zijn lichaamsbouw: lange dunne ledematen en een goed ontwikkeld bovenlichaam en gaf hem de bijnaam Spider (spin).
Terug in Nederland nam hij deze bijnaam mee. Al gauw werd hij ook hier in Nederland “Spider” genoemd. Dat werd in het boksen ook een van zijn kenmerken: als hij in de ring stond, droeg hij een boksbroek met een spin erop samen met een spinnenweb erbij.  En voormalig Nederlands boks kampion als amateur en benelux en won een zilver medaille bij een 7 landen toernooi en nog diverse titels behaald .En werd prof kickboksen.En behaalde daar het wereldkampioen k1 bij (WFCA) wilson spider is sinds 2003 trainer bij Spider Gym.

Bewaren